onsdag 8. januar 2014

Rødstrupe - European Robin

Hadde en artig opplevelse mandag morgen da jeg skulle dra på jobb i 7 tida. Det var mørkt, grått og lett regn. Plutselig hører jeg forsiktig fuglesang fra baksida av huset. Jeg står stille og lytter og etter et par minutter er den i gang igjen. Og hvem andre enn rødstrupa sitter i hjørnet av hagen og synger sine klare toner ut i en mørk og grå januarmorgen. Fikk et øyblikks følelse av tidlig vår. Det var utrolig fint å høre rødstrupas klare fine strofer. Kunne ikke fått en bedre start på uka. 

Klikk på bilde for bedre visning:Jeg vil anta at det er en god del rødstruper som velger å overvintre med en slik vinter vi har hatt til nå. I hagen vår er det ei rødstrupe som har holdt seg i hele vinter og funnet rikelig med mat på fuglebrettet. Kanskje den tok en liten "trall" for å takke for maten.

4 kommentarer:

 1. Har observert det samme på vei til jobb, ganske oppmuntrende å høre fuglesang en grå morgen,

  SvarSlett
 2. Ja det har vært nærmere vår en vinter siste tiden. Flott bilde av denne vakre fuglen Espen. Vi får håpe på noen centimeter snø og noen få kuldegrader snart. Det ser jo lovende ut mot helgen med kaldere vær og forhåpentligvis uten regn.

  SvarSlett
 3. bra det er noen lyspunkt i vintermørket, men nå kan den nok vente seg kaldere forhold.

  SvarSlett
 4. Trivelig å høre rødstrupe sang i vintermørket, får håpe den klarer seg gjennom vinteren.

  SvarSlett