mandag 9. mars 2015

"Udyret" i havet

Noen ganger tar man bilder som høyst sannsynlig burde vært slettet der og da. Men så skjer ikke det, og de blir værende med hjem og over på disken. Så kommer bildet opp på skjermen og fantasien begynner å jobbe med bildet. Lyset, formen og fargen. Du blir sittende og studere motivet. Det begynner å ta form. Du begynner kanskje å like det du ser. Det utfordrer fantasien din. Vil andre se det samme som deg. Eller vil det være gjenstand for utallige tolkninger. Det er bare fantasien som setter begrensninger.

Bildet nedenfor er et slikt bilde. Vanligvis hadde det blitt slettet på kameraet rett etter opptak. Det ble det ikke og ble med hjem og importert til harddisken. Etter litt bearbeiding i photoshop og konvertering til sort/hvitt dukket plutselig "Godzilla" opp i mitt hode. Den svarte, lange og buede kroppen som snor seg i bølgene, den taggete ryggen som sjøen bryter mot. Hver gang jeg kikker på bilder blir jeg mer og mer fasinert. Kanskje det er nettopp det som gjør slike bilder verdt å ta vare på. Kanskje det var en mening at det ikke ble slettet.
Hva viser egentlig bildet, lurer du kanskje på. Jo, for de som er lokalkjent så er dette Skjæregg, som ligger ute i Langesundsfjorden. Det er tatt fra Langesundstangen i sterkt motlys og frisk bris på sjøen.

Klikk på bildet for bedre visning:

1Dmk4, 70-200 2,8, f/8, 1/5000, iso 200

5 kommentarer:

 1. Tøft og kreativt bilde av båtfolkets skrekk.

  SvarSlett
 2. du verden, bra det er vår og fuglene kommer tilbake.

  SvarSlett
 3. Ser mer ut som et sjøuhyre enn Skjæregg for meg. Bra du ikke slettet det Esben! :)

  SvarSlett
 4. Håller med - detta är en fantastisk bild !!!

  SvarSlett
 5. Bra du ikke slettet det, ble et spennende motiv som setter fantasien i gang.

  Ottar

  SvarSlett