tirsdag 4. august 2015

Fjellets Nattergal - Blåstrupe/Bluethroat (Luscinia svecica)

Hva er vel vakrere enn Blåstrupas sang over ei fjellmyr i begynnelsen av juni. Det råder en egen stemning. Lufta er full av fuglesang. Rødstilk og grønnstilk synger om kapp for å finne de beste revirene på myra . Ei gulerle synger fra ei dvergbjørk. Og overalt høres løvangerens deilige bløte strofer. Det er en herlig tid. 
I år hadde jeg bestemt meg for å få festa blåstrupa på minnebrikka mi. Sammen med 2 andre fotokompiser satte vi kursen mot de øvre delene av fylket i begynnelsen av juni. 
Ut i fra tidligere fugleturer visste jeg at det skulle være blåstrupe i det aktuelle området vi skulle besøke. Men ville den være "hjemme". Den kalde og seine våren har gjort sitt til at det meste var forsinket. "kaldt" var det også når vi kom opp. Kun 5-8 "lusne" varmegrader møtte oss. 

Slik så det ut når vi kom til området vi skulle oppholde oss de neste par dagene. Snøen lå godt innover Hardangervidda. Men utsikten var alikevel upåklagelig.

Men vi skulle ikke bli skuffet. "Han" var nemlig i godt slag og vi fikk virkelig boltre oss med "Fjellets Nattergal" i flere timer. Her er noen bilder av denne lille "juvelen"

Klikk på bildene for bedre visning:Timene flyr fort når man får til å boltre seg slik vi fikk. Det var en fantastisk opplevelse for oss alle tre og bare sitte å nyte den vakre sangen mellom alle eksponeringene. Blåstrupa vekslet fra å sitte i toppen av en einerbusk å synge til han tok en runde og viste oss sangflukten sin. Da seilte han ned mot ei lita busk som en lite papirfly. Hele tiden sang han ivrig og hevdet sitt territorie.

Etter et par timer takket vi for oss og trakk oss tilbake til ei varm hytte. De siste solstrålene lyste på en fjelltopp da vi var tilbake ved hytta. En perfekt avslutning på en begivenhetsrik dag. Hva vil den neste dagen bringe?
8 kommentarer:

 1. Nydelige bilder av den vakre blåstrupen. Spesiellt det første falt i smak. Flott positur og ren, ryddig bakgrunn.

  SvarSlett
 2. Mycket vackra bilder på den sköna blåhaken som vi säger. Fina miljöer dessutom....

  SvarSlett
 3. Nudelig serie med flott dus bakgrunn. Enig med deg blåstrupe er noe helt spesielt i fjellheimen.

  SvarSlett
 4. Tusen takk mine herrer for de gode kommentarer. En utrolig flott opplevelse å fotografere denne "karen"

  SvarSlett
 5. lekre bilder med skikkelig trøkk Espen, syntes bildene dine blir bedre og bedre etter at du byttet kamerahus :)

  SvarSlett
 6. Fine bilder av fjellets nattergal, likte den serien

  SvarSlett
 7. Superfin serie av blåstrupa og fjellet dette.

  SvarSlett