mandag 24. august 2015

Svømmesnipe - Red-necked phalarope (Phalaropus lobatus)

I løpet av fjellturen i juni var jeg så heldig å komme over et par med Svømmesniper i et mindre vann. Har aldri hatt noe særlig erfaring med arten fra tidligere. Den er heller ikke så vanlig å påtreffe under trekket her i lavlandet. Men av og til kan man være heldig å komme over et og annet individ langs kysten. 
Men ingenting føles bedre enn å få oppleve en art i sin rette biotop. I dette lille vannet var det 2 par som hadde tilhold. De var lette å få øye på der de fløt rundt som små "korker" mitt utpå, jaktende etter insekter i vannskorpa. 
Det spesielle med Svømmesnipa er at den er en av få arter hvor hunnen er mer fargerik og litt større enn hannen. Det er også hannen som må ta seg av ruging og ungepass. Når parring og egglegging er unnagjort, stikker hun avgårde og overlater alt til hannen.

Hadde en utrolig morsom time ved dette vannet. Tillitsfulle var de også, mens de "snappet" insekter fra vannskorpa.

Klikk på bildene for bedre visning:


Litt vanskelig fotolys på dette siste bilde. Men her ser man tydelig forskjellen på hunnen (bak) og hannen i forgrunnen. Hunnen er også tydelig større


4 kommentarer:

 1. Det er ikke hverdagskost å treffe på svømmesnipa i fjellet. Fin bildeserie.

  SvarSlett
 2. Fine bilder av Svømmerne, artig å se begge kjønn på samme bilde, snedig innrettet det der.

  SvarSlett
 3. Fin bildeserie på svømmesnipa, artig at du fikk med både hann og hunnen, Enig med deg at det er artig og følge med disse tillitsfulle fuglene, der de snapper insekter i vannet.

  SvarSlett
 4. Disse ble kjempefine Esben, spesielt de "blå"

  SvarSlett