søndag 2. juni 2013

Sommerdag ved Børsesjø

Var innom Børsesjø i formiddag. Usedvanlig stille og rolig på fuglefronten. Alikevel var det en flott opplevelse å være innom. Mye fuglesang bl.a 3 myrsangere og 2 nattergal som holdt konsert i skogen mot tårnet. 
Ei sothøne holdt flittig på med å sanke reirmateriale i kanalen ut for fugletårnet. Sannsynligvis har paret mistet det første reiret i flommen som var forrige uke. Ofte drukner slike reir ved ekstreme nedbørsmengder. Men de gir ikke opp.

Klikk på bildene for større visning.


Sothøne-Eurasian Coot (Fulica atra)

Et linerle par har et reir med unger under fugletårnett, for de satt titt og ofte i buskene inntil tårnet og ventet på det rette øyeblikket for å fore. Tydeligvis sultne unger, for det gikk i ett i det flotte været.

Klikk på bildene for større visning.


Linerle-White Wagtail (Motacilla alba)
Når det ikke er så mye fugl å se på, så er det mer enn nok av flotte motiver å kose seg med. Det er nå naturen er på sitt frodigste. Lyset er flott under løvtaket og blomster og sommerfugler gjør seg i det flotte lyset.

Klikk på bildene for større visning.

Ormetelg (Dryopteris-filix-mas)Bekkeblom (Caltha palustris)Aurorasommerfugl (Anthocharis cardamines)


4 kommentarer:

 1. Hei Esben, første besøk på bloggen din, artig at du også legger ut lokale bilder. Synes spesiellt fluesnapperbildene i forrige innlegg ble veldig bra.

  Er nok mange arter som har fått hekkingen mer eller mindre ødelagt pga mye vann I det siste ja, får håpe de giver på på nytt.

  Hilsen Robert

  SvarSlett
 2. Hei igjen Robert! Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding. Er litt fersk i dette enda, men håper å bli bedre. Henter mye inspirasjon fra din og andres fotoblogger. Det er så utrolig mye å hente i nærmiljøet bare en tar seg tid. Vi bor i et fantastisk område. Sjekker jevnlig også din blogg og er imponert over bildene og kvaliteten. Regner med at den nyervervede 600mm får kjørt seg etter hvert :-)

  Hilsen
  Esben

  SvarSlett
 3. Hei Esben!

  Kom til slutt inn på bloggen din ;)
  Ser jo lovende ut dette, mange flotte bilder med fin tekst til. Forøvrig veldig enig med deg i det du sier om nærmiljøet, utrolig mange muligheter bare få meter fra husveggen. I 2009 kjørte jeg 130 mil tur/retur molde for å fotografere bl.a. hønsehauk, de to siste vintrene har jeg fotografert hønsehauk mindre enn 300 meter fra huset mitt;)Følger deg videre Esben.

  jarl kjetil

  SvarSlett
 4. Takker Jarl Kjetil!
  Har heng på din blogg. :-)

  Esben

  SvarSlett