mandag 2. september 2013

Blåstrupe - Bluethroat (Luscinia svecica)

Hadde en liten rundtur ved Storemyr i Gjerpensdalen sist søndag. Det var et merkbart høstpreg i været.
Flokker med stær hadde tilhold på de nyslåtte kornåkrene og låvesvalene fløy lavt på insektjakt over de åkrene som fremdeles ikke var slått. En spurvehauk forsøkte seg på en flokk med bokfink langs veien som fører ut til Leirkup. Men uten hell denne gangen. En dvergfalk kom i rask flukt lavt over bakken ute ved brua. Ellers var det lite fugl å se bortsett fra 2 myrsangere som hadde tilhold ved låven ved elva. Dessverre var de ikke sammarbeidsvillige for fotografen. På vei tilbake ble jeg vàr en fugl som satt midt ute på åkeren på et kornaks. Lyden var umiskjennelig blåstrupeaktig. Og jo ganske riktig der satt den og slo med stjerten.

Plutselig fløy den mot bekken som går langs veien og slo seg ned bare 10 meter fra meg. Da var det fram med litt blåstrupelyd på telefonen og få rigga kamera. Den var villig til å posere når jeg spilte lokkelyden. Straks jeg spilte sangen, ble den mer mistenksom og trakk seg unna. Straks lokkelyden kom på kom den tilbake og ble veldig så fotogen. 


Klikk på bildene for bedre visning.


7 kommentarer:

 1. fine bilder av blåstrupa, greit å ha lokkelyd på innerlomma. synes bilder nr 1 ble bra

  SvarSlett
 2. Hei Esben!

  Fin serie av blåstrupa! Selv om den er litt falmet i fargeprakten nå er det fortsatt en utrolig vakker fugl. Liker best bilde 2 og 3 med blomster på bakgrunn som krydrer ekstra.
  Bra jobba!

  SvarSlett
 3. Hei Esben, der fikk du virkelig gode bilder av blåstrupa, synes det første er spesiellt fint med god bakgrunn, og lyset er fint på alle tre. Skjer nok en del spennende nede i dalen fremover...håper det dukker opp myrhauker snart.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder i fint miljø Espen, vanskelig å plukke ut en favoritt.

  SvarSlett
 5. Flott bilder Esben :-)

  SvarSlett
 6. Takk for rosen Bo. Det var hyggelig!
  Takk også til deg som er anonym, hadde vært fint å visst hvem du er :-)

  SvarSlett