fredag 27. september 2013

Spurvehaukfotgrafering på Dalen

På onsdag fikk jeg endelig mulighet til å bli med på fuglefotografering fra skjul på Dalen. Vi var 4 ivrige entusieaster som skulle få oppleve Spurvehaukfotografering i "Lykkeland" hos Jostein og Maj-Lena på Døli. Makan til dag har jeg ikke opplevd. Vi ble tatt utrolig godt i mot tirsdag kveld med god mat, godt drikke og hyggelig prat. Tidlig onsdag morgen før lyset kom fikk vi en god frokost og ble fulgt opp til skjulet av Jostein. Her var det både varme (gassovn) og do!
Vi tilbrakte 9 timer, med masse action fra både spurvehauk og nøtteskriker. Det ble en opplevelse som virkelig ga mersmak.
Som nokså uerfaren fotograf på området ble fotograferingen en utrolig lærerik opplevelse med tanke på lukkertider, blender og iso. Og ikke minst valg av brennvidder.
Alt over 300mm var rett og slett ubrukelig. Det ble for "trangt" Sjøl brukte jeg 300mm f:2,8 til portretter og 70-200mm til action. Fuglene var for nærme og de kom raskt og plutselig. 
70-200mm var et meget godt valg i så måte. "Portrettene" stod i kø, mens actionbildene var mer krevende. Så jeg har nok mer å hente til neste gang. Nedenfor er et lite utvalg av over 800 bilder jeg fikk tatt. Vi fire hadde en kjempedag. For Morten og meg var dette første gang og vi er frelst.

En stor takk til Jostein og Maj-Lena for opphold og opplevelser. Dette skal gjentas!


Klikk på bilde for bedre vising:Enkelte er mer modig enn andre. Denne dagen ble det ikke noe på de 3 haukene som herjet på plassen.
En svært fornøyd gjeng utenfor "skjulet" til Jostein etter endt dag. 
Fra venstre: Morten, Bjørn, Eirk og undertegnede

6 kommentarer:

 1. Bra serie fra lykkeland og sikkert en fin opplevelse, likte godt de to siste spurvehauk bildene.

  SvarSlett
 2. Ser ut som nøtteskrika har fott sjokk, ellers var det fantastisk bra haukebilder, forer han nøtteskrikene og så kommer hauken på kjøpet?

  SvarSlett
 3. Det var sikkert en artig opplevelse å se disse flotte fuglene på så nært hold. Bildet med både skrika og hauken blir favoritt her.

  SvarSlett
 4. Takk for gode tilbakemeldinger. Han forer småfugler og spesielt Nøtteskriker. Det tiltrekker seg bra med spurvehauk. Vi hadde 3 hauker som terroriserte skrikene mens vi var der. Kan trygt anbefales

  SvarSlett
 5. Kjempebra bilder fra lykkeland. Du har fått mange bra fluktbilder

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelig tilbakemelding Gunnar!

  SvarSlett