søndag 22. september 2013

Vannrikse - Water Rail (Rallus aquaticus)

Var en liten tur innom Børsesjø i formiddag. Og endelig, så fikk jeg Vanrikse på "brikka"mi. Ikke all verden å skryte av kvaliteten, men det er en start.  Det var ikke så mye fugleliv å se, men det var et fint fotolys. Etter noen minutter hørte jeg de umiskjennelig lydene fra Vannriksa i takrørskogen. Jeg satte på litt vannrikselyd på telefonen og vips så stod den i ytterkanten av takrøret og tiitet nysgjerrig.
Fikk fyrt av noen serier, før den føyk inn i rørskogen. Nok et par minutter gikk og framme var han igjen. Denne gangen var han litt "tøffere" og lot seg ikke skremme av lukkerlyden. 
Hadde planer om å stå på brua, men det rakk jeg ikke før han kom fram og ta tenkte skitt au. Det får bli neste gang. Den var ikke lett å få i søkeren den rakker´n, noe bildene illustrerer.


Klikk på bildene for bedre visning.Det dukket også opp en Sivhøne - Common Moorhen (Gallinula chloropus), som kom svømmende inn mot tårnet. Dette var en årsunge, så de har tydeligvis hekket ved sjøen i år også. Alt i alt en artig tur i det fine septemberlyset, noe som ga mersmak.6 kommentarer:

 1. gratulerer, den fuglen er en hard nøtt men du har klart å få flotte bilder.

  SvarSlett
 2. Tusen takk Morten! Skal prøve mer. Dette ga mersmak.

  SvarSlett
 3. Det er sjelden lett å fotografere Vannrikse, en fugl som sjelden viser seg, selv om den ikke er spesiellt sjelden i området. Sivhøna er heller ikke sjelden på Børsesjø, selv om det er sjeldent man ser den, og enda sjeldenere at man får fotografert den, så jeg synes du var sjeldent heldig på denne turen. ...puuuh, tror det gikk bra nå ;-)

  SvarSlett
 4. Takk Robert! Det er sjeldent å være så heldig å få disse 2 ikke så sjeldne artene på brikka. Men de er langt mindre sjeldne enn den nokså sjeldne Steppehauken :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi enige om skjeldenhetene her...#¤/@steike, der glapp det igen, skjerpings.

   Slett
 5. Ikke lett å få "rene" bilder på vannriksa gjerne mye strå å kvist i veien, men synes nr 4 ble bra. Stå på du får nok flere muligheter.

  SvarSlett