lørdag 19. oktober 2013

Bergirisk - Twite (Carduelis flavirostris)Var en tur på Jomfruland i høstferien. Kom ut på torsdagen i et forykende høstvær med stiv nordøstlig kuling og regnbyger. Måtte en liten tur på Østre Saltstein og oppleve været. Man føler seg liten når naturkreftene står på.I 7-tida morgenen etterpå hadde været roet seg og soloppgangen over Skagerak var en sann nytelse å oppleve. Hvilken kontrast til dagen før. 

Fugletrekket var i full gang og mengder med fuglekonger trakk gjennom "bushen" på nordenden. Dessuten var det godt med forskjellige finkefugler som trakk ut nordenden. En art som jeg påtraff var Bergirisk. Dette er nok en art de færreste ser eller er klar over at de ser. En nokså uanselig finkefugl. Den hekker i karrig kystnær heimark og i bratt fjellterreng over tregrensen her i landet. Den trekker sørover i oktober november og drar til kystområdene ved Østersjøen og Nordsjøen.
Det er en rastløs krabat som trekker i flokker og kan være lite sky. Under er noen bilder jeg fikk av denne trivelige tassen.

Klikk på bildene for bedre visning:

De fleste langtrekkere er forlengst ute av landet på denne tida, men noen "tøffinger blir igjen for å holde oss med selskap.  Deriblandt disse 3.

Gulspurv - Yellowhammer

Rødstrupe - European Robin

Ærfugl - Common Eider


2 kommentarer:

  1. Flott serie dette Esben, bilde nr 5 og 6 var supre med flott lys og fin positur.

    SvarSlett
  2. Mye fint lys her, lønner seg å være oppe om morningen. Likte godt både Saltstein og soloppgangbildet, reine HDR bilde. Det øverste bergirisk bildet er veeeldig fint. Eller bør du vurdere å flytte fuglene litt mer ut av sentrum. Mvh Bjørn

    SvarSlett