mandag 25. november 2013

Barfrosttur til Narefjell
Det er slutten av november og vi er inne  en periode hvor kulda setter sitt preg på været. Barfrosten har kommet. Naturen pakkes inn i is og frostkrystaller. Vannene fryser til og stålisen speiler seg i det lave novemberlyset.
Hva er vel finere da enn å ta seg en lengre tur i skog og mark. Denne gangen ble det Narefjell. Toppen vi bare har gått til på vinterstid fra Svanstul. Ruta ble den samme med bil til Svanstul og sykkel til Fugleleiken og derfra til fots til Nare. Ca. 3 km gange.
Været var perfekt med 7 minus, vindstille og skyfritt i nitida på parkeringen. Isen hadde lagt seg på Svanstulvannet. Stien opp hadde enkelte isete partier, og noen "issvuller" gjorde det krevende på de bare fjellpartiene i terrenget.
På returen fra toppen, gikk vi via Fjellstul til Fugleleiken. Det er ca 6 km gange. Nydelig terreng i flott ettermiddagssol. Landskapet var preget av mange små myrer, små vann og tjern som blinket i det fine ettermiddagslyset. Inntrykkene var mange og ofte måtte vi stoppe for å nyte øyeblikket og roen som preget landskapet.

En tur som denne i "barfrosttida" anbefales på det varmeste. Terrenget er "lettgått" siden myrer å vann er tilfrosset og dermed mulig å krysse uten større vansker. Novemberlyset med den lave sola gir fine motiver og nydelige stemninger. Så det er bare å komme seg ut!Stiene var fine og den lave morgenlyset ga en fin rame rundt starten på turen

Morgenens første solstråler treffer myra og det blinker i gull

En krokete gammel kjempe er i ferd med å gi seg

Ei myr badet i morgensol og blå himmel. Da er det godt å være ute!
Det dit vi skal
Rett under toppen får vi et glimt av utsikten. og Lifjellmassivet kneiser mot oss
Endelig! Utsikten er fantastisk. Hele øvre deler av fylket skimtes.
Telemarks tak skimtes mot nord. Alt er kledd i hvitt. Et mektig syn

En god rast med kaffe og niste. Kan man ha det bedre.

Så var det å legge ut på hjemveien over frosne myrer og bekkefar.
Hvor mange blåner ser du?

En stri og sta kråkefot kjemper i mot "kong Vinter"

 
Gammal krok. 

 
En nedadgående novembersol nytes. Det er viktig å ta seg tid til stoppe og ta inn over seg den roen som preger naturen.


Isen fester grepet

 
Snart framme eller... bare noen km igjen..

 "Helleristninger" i is


Takk for turen!

5 kommentarer:

 1. En stund siden jeg var på Narefjell nå, sikkert den beste tiden dette ja, husker det var mye myrer med dertil hørende bløtt fottøy. Fine bilder det du viser her, hærlig natur på de traktene.

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler en fin tur med oss.

  SvarSlett
 3. Flotte naturbilder fra det som ser ut til å ha vært en fin tur Espen.

  SvarSlett
 4. det var fine turbilder espen, egentlig er vel denne årstiden den fineste for skogstur, flotte motiver og grei gå temperatur.

  SvarSlett
 5. Hei alle sammen!
  Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Nare og Sauheradfjella kan så absolutt anbefales. Et vakkert område og så nært og tilgjengelig. Ut på tur folkens!

  SvarSlett