lørdag 7. desember 2013

Fossekall - Dipper

Var en liten tur ut i det fine været i formiddag. Bestemte meg for å ta turen opp mot Luksefjell og ei lita elv hvor det er Fossekall på denne tida. Og ganske riktig. Han var på plass. Det vil si det var 2 som hadde delt en liten strekning av elva mellom seg. Mens jeg var der, var det et par "trefninger" og krangler mellom dem om hvor grensa gikk. Men stort sett gikk tida deres med til næringssøk i det kalde vannet (grøss).
Det var artig å følge med på hvordan han fløy ut over elva og slapp seg ned i vannet. Plutselig var han borte noen sekunder, for så å flyte opp og la seg drive litt av strømmen nedover, for så å hoppe på land og ta en liten kort pause.  Her snakker vi om en isbader av rang. Noen som tørr å utfordre ?

Legger ved noen bilder av ikke så god kvalitet, da det var vanskelig å få til fine omgivelser. Dessuten var det nokså bratt ned til elvebredden og vanskelig å finne en grei plass å stå


11 kommentarer:

 1. Fossekallen er en skikkelig hardhaus ja, artig å studere dem. Blir et bra fotoobjekt fremover nå som det har kommet snø.

  SvarSlett
 2. det ble jo fine bilder, bakgrunn ødelegger litt på de to første men nå har jo snøen kommet så da blir det litt enklere

  SvarSlett
 3. Ja dessverre litt vanskelig bakgrunn på de 2 første. Men han kom plutselig og satte seg på denne steinen rett overfor meg i det jeg hadde satt meg til for å lokalisere han. Var ikke helt forberedt kan man si. Trodde ikke han kom så plutselig og så nært. Med nysnøen er det mye finere forhold. Prøver igjen til helga en tur, dersom det er snø igjen da.

  SvarSlett
 4. Staselig kar denne krabaten. Du får ta meg med en dag Esben, det hadde vært morsomt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har tenkt meg en tur til helga, hvis tida strekker til. Vi snakkes innen da.

   Slett
 5. Det ble fine bilder dette Espen, likte det siste bildet best. Her kommer 2,8 din til sin rett, da det er dårlige lysforhold i den elven. Flott levert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker Bo! Det var hyggelig å høre. Du har nok rett i det med 2,8. Men dette bildet er faktisk tatt med bl. 4, 1/100 sek og iso 800.

   Slett
 6. De to siste bildene er jo riktig bra, Esben! Har ikke noen ordentlige bilder av fossekallen så tror jeg må sondere terrenget nord for Skien snart! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker! Vi må få litt snø snart, så det går an å få noen gode bilder av "kallen" som den ekte og uredde isbaderen han er. Det hjelper også godt på bakgrunn :-)
   mvh Esben

   Slett