fredag 24. januar 2014

Fra arkivet I

Har hatt en gjennomgang og rydding i bilder. I tillegg har jeg kalibrert skjermen på mac'n. Har fått en merkbar annen skjerm med tanke på lystoner og farger etter kalibreringen. Har også gått til anskaffelse av Photoshop og har brukt fler kvelder på å lære meg mulghetene det gir i forhold til behandling av RAW-filer og justering til WEB. Photoshop har noen geniale løsninger når det gjelder oppsett av forhåndsdefinerte justeringer og arbeidsflyt for import og justeringer av bilder. En stor takk til Bo for tipsene jeg fikk rett før jul.
Bildet er fra ifjor. En ung fotogen spurvehauk fra Dalen. Tar gjerne i mot ris og ros i forhold til den tekniske kvaliteten på bildet.

Klikk på bilde for bedre visning:5 kommentarer:

 1. Det bilde ble helt supert Espen, det har helt klart mye å si med kalibrering og riktig bildebehandling. Flott levert dette. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding Bo. Det har gått med noen timer for å lære seg teknikken. Føler vel at jeg er p årett vei.
   E-boka til Glenn Bartley har vært til stor i så måte.

   Slett
 2. kononbra kvalitet, du kunne kanskje beskjært sånn at du hadde fått med hele kloa og litt mer av stubben

  SvarSlett
 3. fint bilde av spurvehauken, enig m Morten at du kunne fått med mere i nedre del av bilde.

  SvarSlett
 4. Hei Esben!

  Bildekvalitet og etterarbeid ser da upåklagelig ut i mine øyne. Skarphet, farger, lys og kontrast sitter meget bra sammen med en dus og behagelig bakgrunn. Enig med gutta over med tanke på komp, ville vurdert å vridd kamera vertikalt når hauken satt i denne posituren, da hadde du vel også fått med klo og stjert, du kunne også vurdert å utelatt kvisten som kommer inn i høyre bildekant ved høydeformat.

  SvarSlett