lørdag 5. april 2014

Mandarinand - Mandarin Duck (Aix galericulata)

En Mandarinand hann har hatt tilhold i Skienselva de siste dagene. Den er et lite eksotisk "fyrverkeri" i form og farger. Fikk et tips og bestemte meg for å sjekke det ut i ettermiddag. Etter litt leiting fant jeg fuglen sittende på en pir på et bryggeanlegg ved Skienselva.
Det var ikke vanskelig å gjennkjenne denne karen fra fugleboka, der den satt i ettermiddagsola og pusset seg. 
En slagplan for å få den på fotohold ble lagt. Og hva gjør man da, jo litt brød gjør susen. Fant en brukbar plass med sola i ryggen og rigget meg til. Og ganske riktig, man sier ikke nei takk til litt gratis mat. Riktig nok holdt den seg på sikker avstand og var aldri nærmere enn 7-8 meter. Men det var nok til å få tatt noen bilder.

Mandarinand ble innført til som parkfugl til Europa på slutten av 17oo og 18oo tallet. Arten hører opprinnelig til i Østen. Rømte parkfugler har i nyere tid etablert mindre ville bestander i England og på kontinentet. Den er fremdeles en populær fugl å ha i parker og dyrehager med sitt eksotiske og fargerike utseende. Under et lite knippe bilder.


Klikk på bildet for bedre visning:6 kommentarer:

 1. Mandarinanda er en flott fugl, aritg at det er en i skienselva. fine bilder


  SvarSlett
 2. fantastisk flott fugl, gratulerer

  SvarSlett
 3. Flott levert dette Espen av denne fargerike og flotte fuglen. Artig å ha denne i nærområdet.

  SvarSlett
 4. Takk til dere alle tre. Nydelig fugl er det ikke tvil om.

  SvarSlett
 5. Grattis, knallbilder av den flotte anda, håper den blir noen dager til...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for rosen Robert. Hyggelig at du likte bildene. Ikke optimalt fotolys. Synes det ble litt for skarpt med sola. Den stod litt lavt og ga litt mye refleksjoner i vannet. Men slik er det noen ganger.

   Slett