tirsdag 21. oktober 2014

Spurvehauk portretter - Sparrowhawk portraits

Det er ikke ofte en har værgudene med seg når man har satt av en morgen til å fotografere fra skjul. Denne dagen var intet unntak. Bjørn og jeg hadde bestemt oss - regn eller ikke. Vi skulle i skjulet og fotografere på foringsplassen. Regntunge skyer og gråvær gjorde forholdene vanskelige og fotolyset var dårlig. Måtte slite med høy iso og lange lukkertider. Derfor ble det stort sett portretter. Tross støy ble det stemning i bildene og regnet var med å å understreke dette. 
En voksen spurvehauk hann var til tider veldig fotogen. Det er ikke ofte jeg har hatt utfargede hanner på fotohold. Stort sett er det ungfugler. Derfor var det ekstra stas at denne "karen" stilte seg til disposisjon.

These photos were taken one rainy morning from the hide. It was difficult to get good shots. I had to use high iso og slow shutter speed. This resulted mostly in portraits. 
But an adult male sparrowhawk gave us some nice shots. This is the first time I get some good pictures of this beautiful bird. For the most part we have young hawks that visit the feeding place. 


Klikk på bildene for bedre visning:


Spurvehauk hann - Sparrowhawk male (Accipiter nisus)
7D, 120-300 2,8, f/2,8 1/640 sec, iso 1600Spurvehauk hann - Sparrowhawk male (Accipiter nisus)
7D, 120-300 2,8, f/2,8 1/50 sec, iso 1600Spurvehauk hann - Sparrowhawk male (Accipiter nisus)
7D, 120-300 2,8, f/2,8 1/640 sec, iso 1600
Spurvehauk hann - Sparrowhawk male (Accipiter nisus)
7D, 120-300 2,8, f/2,8 1/250 sec, iso 1600

11 kommentarer:

 1. Fin bildeserie i regnværet, viktig å ta bilder i allslags vær. Likte godt d siste.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med stemningsfulle bilder av hannen. Den har jeg fortsatt til gode å få nærbilder av. Likte spesielt det siste bildet. Mvh Willy

  SvarSlett
 3. Artig med spurvehauken. Ser ut til at dere har funnet en flott plass.

  SvarSlett
 4. Liker godt slike bilder der det er litt ruskevær. Blir en egen stemning av det. Fin plass dere har funnet. :)

  SvarSlett
 5. Staselig kar. Det siste ble min favoritt her.

  SvarSlett
 6. bildene ble bra de, ikke lett å skille støy og regn, må si jeg misunner dere spurvehaukplassen, tror jeg får gjøre et forsøk neste år.

  SvarSlett
 7. Det ble flotte bilder av den staselige Spurvehauken i fint miljø.

  Ottar

  SvarSlett
 8. Flott serie Esben, støyen plager ikke meg. Liker de to siste veldig godt. Gøy med spurvehauk, den er så flott og ekstra stas når man lykkes med noe eget. Florerer jo med spurvehauk bilder fra Dalen så artig når du og og også andre får til slikt på egen hånd.

  SvarSlett
 9. Det ble veldig bra, og regnet setter en ekstra spiss på det hele, likte det siste best.

  SvarSlett
 10. Hei alle sammen! Tusen takk for alle tilbakemeldingen. Det er artig å sitte der i skjulet å se hauken herje med "skrikene"
  Litt merkelig er det at de ikke skyr plassen på grunn av spurvehauken. Enkelte av nøtteskrikene er såpass tøffe i trynet at de går til motangrep på hauken. Det får bli neste prosjekt å få på brikka.

  SvarSlett