lørdag 16. mai 2015

En "gentleman" i sort og hvitt

Det har ikke vært mye tid til fotografering i det siste. Tida går stort sett med til oppgradering av uteområde på tomta inklusive bygging av garasje. Det er alikevel deilig å jobbe ute når lufta er fylt med fuglesang fra morgen til kveld. 
Spesielt en er det hyggelig å se igjen. Det er Svarthviten. Han kommer trofast hvert eneste år i månedskiftet april/mai. I år dukket han opp en uke seinere enn "normalt". 
Han la kjapt beslag på 2 fuglekasser. Det vil si i den ene måtte han få kastet ut et Kjøttmeispar, som akkurat hadde begynt å bygge. Det ser ikke ut til å bry han nevneverdig at ei kasse er bebodd. Den siste uka har han trofast fylt hagen med sangen sin. 
Det har derfor vært deilig å sitte med en kaffekopp og følge med på han, inne i mellom all jobbinga. Utrolig hvor iherdig han har passet på reviret sitt.
For 3-4 dager siden dukket det opp en annen hann. Da ble det liv i leiren, men han fikk jaget   rivalen vekk fra tomta si.
I går fikk han endelig lønn for strevet. En hunn dukket opp og han viste henne vei til fuglekassene og hun inspiserte begge. Han hadde sogar en liten "gave" til henne. En liten larve. Så får de nærmeste dagene vise om hun er fornøyd med en av boligene.
Moro er det i hvert fall å følge med på naturens små "eventyr"
Svarthvit fluesnapper - Pied flycatcher (Ficedula hypoleuca)
1Dmk4 120-300 2,8 + 1,4 tc, f/4, 1/500, iso 400

7 kommentarer:

 1. Det er alltid trivelig med gjensyn om våren, ikke minst med svarthvit'n. Bra du setter gentleman i tødler, svarthviten er ganske så tøff når det gjelder å ta seg til rette i reirholkene.

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren Torbjørn. Ja, det var med hensikt jeg satte det i anførselstegn. Han er virkelig en råtass når det kommer til å få seg et "hjem". Har opplevd at de har bygd reiret sitt oppå et kjøttmeisreir med egg. Naturen er virkelig usminket noen ganger.

  SvarSlett
 3. ...og han tar ikke fem øre for å drive flerkoneri, er vel mer "møkkamann" kanskje... ;-) Men fint synger han, og er fin i klesveien. Flott bilde med en fin grønnfarge til bakgrunn.

  SvarSlett
 4. det var et veldig bra fluesnapperbilde uten masse unødvendige forstyrrelser som det ofte blir når en fotograferer småfugler i trær.

  SvarSlett
 5. Veldig trivelig å lese dine innlegg Esben, og bildet står godt til teksten.

  SvarSlett
 6. fint innlegg og fluersnapper bilde

  SvarSlett
 7. Beautiful photo, thank you for sharing

  SvarSlett